بریجستون برگذار کننده مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی

بریجستون برگذار کننده مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی

از ۳۰ سال گذشته، هر ۲ سال یکبار، مسابقات جهانی چالش خورشیدی، میزبان بهترین دانشجویان و دانشمندان از سراسر دنیا در استرالیا است تا در طبیعت بکر و منحصر به فرد استرالیا مسیری ۳۰۰۰ کیلومتری از داروین تا آدلاید را با خودروهای خورشیدی طی کنند. بیش از ۳۰ کشور دانشجویان و تیم‌های خود را برای شرکت در این مسابقات در هر دوره به این کشور اعزام می‌کنند.

آن‌ها با دستان خود، خودروی خود را می‌سازند، مهندسی می‌کنند و آن را در یکی از بکرترین مکان‌های دنیا به چالش می‌کشند. امسال (سال ۲۰۱۷) سی‌امین سالگرد برگزاری این مسابقات است.

تمام ایده این سفر درباره مصرف بهینه سوخت است! با توجه به ایده کلی که خودروی ۱۰۰۰ واتی میتواند این سفر را در ۵۰ ساعت تکمیل کند، خودروهای خورشیدی مجاز هستند که ۵ هزار وات انرژی برای ذخیره داشته باشند که ۱۰٪ این مقدار می‌تواند از قبل توسط هر منبعی ذخیره شود ولی باقی آن فقط باید توسط نور خورشید یا انرژی بازیافتی از فعالیت‌های خودرو تامین شود. بر طبق همین آمار این خودروها کارآمد‌ترین خودروهای برقی هستند.

این سفر به داروین، در تمام طول مسیر هر خودروی خورشیدی توسط ۲ خودروی پشتیبانی همراهی می‌شوند. خودروی پشتیبانی جلو وظیفه اعلان سبقت به سایر خودروها  و خودروی پشتی وظیفه‌ محافظت از پشت را دارد و دلیل این امر هم ارتفاع پایین خودروهای خورشیدی است.

بعد از این که خودروها داروین را ترک کردند تا ساعت ۵ عصر، هر چقدر که می‌توانند پیشروی می‌کنند و بعد از آن کمپی در هر جا که باشند بر پا خواهند کرد. تمامی تیم‌ها موظف هستند که نیازهای خود را برطرف سازند و این ماجراجویی طبق گفته تیم‌ها بزرگترین ماجراجویی زندگی آن‌ها است.

در طول این سفر تیم‌ها در ۷ نقطه به صورت اجباری مورد بررسی قرار می‌گیرند و مدیران تیم از آخرین وضعیت مسابقه،جاده ها و آب و هوا مطلع می‌شوند. در این نقاط تیم‌ها می‌توانند تعمیرات و بازبینی‌های ابتدایی مثل بررسی فشار باد تایرها را هم انجام دهند.

تیم‌های شرکت کننده می‌توانند در کلاس‌های زیر مسابقه دهند:

  • Challenger: در این کلاس خودروی خورشیدی تک سرنشین باید تنها با یک شارژ باطری مسافت را طی کنند.
  • Cruiser:‌ خودروهای خورشیدی ۲ سرنشین به بالا که می‌توانند در طول مسیر باطری را شارژ کنند ولی در صورت هر بار شارژ از امتیاز کلی تیم کم خواهد شد.
  • Adventure: خودروهایی که در کلاس‌های بالا قرار نمی‌گیرند و صرفا برای شرکت در این چالش در این مسابقات شرکت خواهند کرد.

از کشور عزیزمان، تیم خودروی خورشیدی دانشگاه تهران با خودروی «غزال ایرانی» در این مسابقات شرکت می‌کند.